logo | Ecocreation

Quick Service

Het Quick Service Restaurant (QSR) segment, beter bekend als fastfoodrestaurants, vormt een belangrijk deel van de horecasector en richt zich op het snel serveren van voedsel aan klanten. Enkele kenmerkende eigenschappen van het QSR-segment zijn:

Uitdagingen met voedselafval in het QSR-Segment

1. Overproductie

Om snel aan de vraag te voldoen, bereiden QSR's vaak meer voedsel dan nodig, wat leidt tot overschotten.

2. Onvoorspelbare vraag:

Veranderingen in klantenaantallen en voorkeuren kunnen leiden tot onnauwkeurige hoeveelheden bereide voeding.

3. Strikte kwaliteitseisen:

Voedsel dat niet voldoet aan strikte versheid- en kwaliteitseisen wordt vaak weggegooid, zelfs als het nog eetbaar is.

4. Inefficiënt voorraadbeheer:

Onvoldoende beheer van voorraden kan resulteren in verouderde of verlopen producten die weggegooid moeten worden.

5. Klantenrestanten:

Klanten laten vaak eten achter, wat bijdraagt aan voedselverspilling.

6. Milieu-impact:

Voedselafval van QSR's draagt bij aan de uitstoot van broeikasgassen tijdens zowel de productie als de afvalverwerking, wat een aanzienlijke milieubelasting vormt.

7. Economische verliezen:

Het produceren van ongebruikt voedsel leidt tot veel afval en hoge afvoerkosten, naast een grote impact op het milieu.

Oplossing

Door de inzet van de Ecocreation Ecodigester kunnen QSR's al het voedselafval op locatie binnen 24 uur omzetten naar grondstof. Deze oplossing helpt effectief bij het aanpakken van het afvalprobleem, waardoor QSR's hun ecologische voetafdruk kunnen verkleinen, kosten besparen en een positieve bijdrage leveren aan het milieu en de samenleving.

De voordelen:

Icon Organisch

Organisch afval

wordt een waardevolle grondstof: compost

Ecocreation

Minder afval

dus minder kosten

Icon Transport

Minder transport

dus minder vervuiling

Icon Check

Minder kunstmest nodig

dus minder uitputting van fossiele bronnen en minder vervuiling

Icon Co2

CO2

verminder jouw CO2 uitstoot

Icon Werknemers

Trotse werknemers

betrokken relaties/leveranciers en enthousiaste klanten

Vraag onze infographic aan

Benieuwd naar Ecocreation en de Ecodigesters? Vraag kosteloos onze infographic aan. Hierin kunt u beknopt lezen wie Ecocreation is, waar wij voor staan, hoe wij uw bedrijf kunnen vergroenen en hoeveel uw bedrijf hiermee kan besparen.

Vertrouwd door:

Testimonials

Igle Sipma

“Met de composteermachine van Ecocreation wordt al ons organisch afval omgezet naar compost en sluiten we als La Place de keten op een duurzame manier”

Tim Kunnen

“Het werken met de composteermachine van Ecocreation biedt onze cliënten een zinvolle dagbesteding en heeft een positieve invloed op hun eigenwaarde”

Leonhart Eichner

“De composteermachine van Ecocreation vormt een essentieel onderdeel van ons Closed Loop System dat wij onze klanten aanbieden”

Stichting de Nieuwe Draai

“De composteermachine van Ecocreation is uitermate geschikt om bedrijfsgebouwen op een efficiënte en eenvoudige manier te verduurzamen”

Paul Berntsen

“Van het organisch afval uit de bakkerij maak ik Bakkerscompost. Ik bespaar dus niet alleen, mijn afval is zelfs winstgevend.”

B. Driessen – Hotelmanager Van der Valk Akersloot

“Door het gebruik van de Ecocreation composteermachine maken wij ons afval weer tot grondstof, reduceren we onze CO2-uitstoot en besparen we aanzienlijk op onze afvoerkosten”.

Review Icon Review Icon Review Icon Review Icon Review Icon Review Icon

Oplossing

Door de inzet van de Ecocreation Ecodigester kunnen industriële bakkerijen op locatie al het bakkerijafval omzetten naar veevoer, dat verkocht kan worden aan veevoerproducenten, of naar bodemverbeteraar, die gebruikt kan worden bij de teelt van graan. Dit creëert korte circulaire ketens waar iedereen baat bij heeft.

Industriële bakkerijen verminderen zo hun voedselafval, verkleinen hun ecologische voetafdruk, besparen kosten en leveren een positieve bijdrage aan het milieu.