logo | Ecocreation

Horeca

Het horecasegment omvat bedrijven die voedsel en dranken bereiden en serveren, waaronder hotels, restaurants, cateringdiensten, bedrijfsrestaurants en andere eetgelegenheden. Dit segment speelt een cruciale rol in de voedingsindustrie en richt zich op het bieden van eet- en drinkervaringen aan klanten, variërend van snelle maaltijden tot uitgebreide dinergerechten.

Uitdagingen met voedselafval in het horecasegment

1. Overproductie

Om altijd aan de vraag van klanten te kunnen voldoen, bereiden horecagelegenheden vaak meer voedsel dan nodig, wat leidt tot overschotten.

2. Onvoorspelbare vraag:

Schommelingen in het aantal gasten en hun voedselvoorkeuren kunnen leiden tot voedseloverschotten.

3. Voorbereidings- en kookresten:

Tijdens de bereiding van maaltijden ontstaan vaak restproducten en snijafval.

4. Bederf en veroudering:

Voedsel kan bederven of de houdbaarheidsdatum bereiken voordat het wordt gebruikt of verkocht.

5. Restanten van klanten:

Klanten laten vaak eten op hun bord liggen, wat bijdraagt aan voedselverspilling.

6. Voedselveiligheid:

Strikte regelgeving omtrent voedselveiligheid kan ertoe leiden dat voedsel wordt weggegooid dat nog eetbaar is maar niet meer aan de normen voldoet.

7. Milieu-impact:

Voedselafval draagt bij aan de uitstoot van broeikasgassen tijdens zowel de productie als de afvalverwerking, wat een aanzienlijke milieubelasting vormt.

8. Economische verliezen:

De kosten van ingrediënten, arbeid en het afvoeren van afval die worden besteed aan het produceren van ongebruikt voedsel leiden tot economische verliezen.

Oplossing

Door de inzet van de Ecocreation Ecodigester op horecalocaties kan binnen 24 uur al het voedselafval worden omgezet naar grondstof. Deze grondstof kan vervolgens worden gebruikt als bodemverbeteraar. Hierdoor verminderen horecalocaties hun voedselafval, verkleinen ze hun ecologische voetafdruk, besparen ze kosten en leveren ze een positieve bijdrage aan het milieu.

De voordelen:

Icon Organisch

Organisch afval

wordt een waardevolle grondstof: compost

Ecocreation

Minder afval

dus minder kosten

Icon Transport

Minder transport

dus minder vervuiling

Icon Check

Minder kunstmest nodig

dus minder uitputting van fossiele bronnen en minder vervuiling

Icon Co2

CO2

verminder jouw CO2 uitstoot

Icon Werknemers

Trotse werknemers

betrokken relaties/leveranciers en enthousiaste klanten

Vraag onze infographic aan

Benieuwd naar Ecocreation en de Ecodigesters? Vraag kosteloos onze infographic aan. Hierin kunt u beknopt lezen wie Ecocreation is, waar wij voor staan, hoe wij uw bedrijf kunnen vergroenen en hoeveel uw bedrijf hiermee kan besparen.

Vertrouwd door:

Testimonials

Igle Sipma

“Met de composteermachine van Ecocreation wordt al ons organisch afval omgezet naar compost en sluiten we als La Place de keten op een duurzame manier”

Tim Kunnen

“Het werken met de composteermachine van Ecocreation biedt onze cliënten een zinvolle dagbesteding en heeft een positieve invloed op hun eigenwaarde”

Leonhart Eichner

“De composteermachine van Ecocreation vormt een essentieel onderdeel van ons Closed Loop System dat wij onze klanten aanbieden”

Stichting de Nieuwe Draai

“De composteermachine van Ecocreation is uitermate geschikt om bedrijfsgebouwen op een efficiënte en eenvoudige manier te verduurzamen”

Paul Berntsen

“Van het organisch afval uit de bakkerij maak ik Bakkerscompost. Ik bespaar dus niet alleen, mijn afval is zelfs winstgevend.”

B. Driessen – Hotelmanager Van der Valk Akersloot

“Door het gebruik van de Ecocreation composteermachine maken wij ons afval weer tot grondstof, reduceren we onze CO2-uitstoot en besparen we aanzienlijk op onze afvoerkosten”.

Review Icon Review Icon Review Icon Review Icon Review Icon Review Icon