logo | Ecocreation

Bakkerijen

Industriële bakkerijen zijn grootschalige bedrijven die op commerciële basis grote hoeveelheden brood, gebak en andere bakkerijproducten produceren. Ze leveren doorgaans aan supermarkten, restaurants, hotels en andere afnemers binnen de voedingsindustrie.

Uitdagingen met voedselafval in industriële bakkerijen

1. Overproductie

Om aan de variabele vraag van klanten te voldoen, wordt vaak meer geproduceerd dan verkocht kan worden, wat leidt tot overschotten.

2. Productiefouten:

Verkeerde samenstelling van ingrediënten, technische storingen of fouten in het productieproces kunnen leiden tot batches die niet aan de kwaliteitseisen voldoen en daarom worden weggegooid.

3. Verouderde voorraad:

Producten die de houdbaarheidsdatum bereiken zonder te worden verkocht, moeten worden afgevoerd.

4. Retouren van winkels:

Onverkochte producten die vanuit supermarkten en andere verkoopkanalen worden geretourneerd, belanden vaak in de afvalstroom.

5. Restanten en productie-verlies, deeg- en bakverliezen,  snij- en vormverlies:

Bij de productie en het snijden en vormen van producten ontstaat afval welke niet gebruikt worden.

6. Onjuiste voorspellingen:

Inefficiënties in de vraagvoorspelling leidt tot een mismatch tussen productie en daadwerkelijke verkoop.

7. Milieu-impact:

Het weggooien van voedsel draagt bij aan de uitstoot van broeikasgassen tijdens zowel de productie als bij de afvalverwerking, wat een negatieve impact op het milieu heeft.

8. Economische verliezen:

De kosten van grondstoffen, arbeid en energie die worden besteed aan het produceren van ongebruikt voedsel leiden tot economische verliezen.

Oplossing

Door de inzet van de Ecocreation Ecodigester kunnen industriële bakkerijen op locatie al het bakkerijafval omzetten naar veevoer, dat verkocht kan worden aan veevoerproducenten, of naar bodemverbeteraar, die gebruikt kan worden bij de teelt van graan. Dit creëert korte circulaire ketens waar iedereen baat bij heeft.

Industriële bakkerijen verminderen zo hun voedselafval, verkleinen hun ecologische voetafdruk, besparen kosten en leveren een positieve bijdrage aan het milieu.

De voordelen:

Icon Organisch

Organisch afval

wordt een waardevolle grondstof: compost

Ecocreation

Minder afval

dus minder kosten

Icon Transport

Minder transport

dus minder vervuiling

Icon Check

Minder kunstmest nodig

dus minder uitputting van fossiele bronnen en minder vervuiling

Icon Co2

CO2

verminder jouw CO2 uitstoot

Icon Werknemers

Trotse werknemers

betrokken relaties/leveranciers en enthousiaste klanten

Vraag onze infographic aan

Benieuwd naar Ecocreation en de Ecodigesters? Vraag kosteloos onze infographic aan. Hierin kunt u beknopt lezen wie Ecocreation is, waar wij voor staan, hoe wij uw bedrijf kunnen vergroenen en hoeveel uw bedrijf hiermee kan besparen.

Vertrouwd door:

Testimonials

Igle Sipma

“Met de composteermachine van Ecocreation wordt al ons organisch afval omgezet naar compost en sluiten we als La Place de keten op een duurzame manier”

Tim Kunnen

“Het werken met de composteermachine van Ecocreation biedt onze cliënten een zinvolle dagbesteding en heeft een positieve invloed op hun eigenwaarde”

Leonhart Eichner

“De composteermachine van Ecocreation vormt een essentieel onderdeel van ons Closed Loop System dat wij onze klanten aanbieden”

Stichting de Nieuwe Draai

“De composteermachine van Ecocreation is uitermate geschikt om bedrijfsgebouwen op een efficiënte en eenvoudige manier te verduurzamen”

Paul Berntsen

“Van het organisch afval uit de bakkerij maak ik Bakkerscompost. Ik bespaar dus niet alleen, mijn afval is zelfs winstgevend.”

B. Driessen – Hotelmanager Van der Valk Akersloot

“Door het gebruik van de Ecocreation composteermachine maken wij ons afval weer tot grondstof, reduceren we onze CO2-uitstoot en besparen we aanzienlijk op onze afvoerkosten”.

Review Icon Review Icon Review Icon Review Icon Review Icon Review Icon