De Ecocreation Composteermachine werkt op basis van een speciale bacteriecultuur die hitte-, zout- en zuurbestendig is – het geheim achter de unieke snelle werking.

De inhoud van de tank wordt verwarmd waardoor het vocht versneld aan de mix wordt onttrokken. Vervolgens zetten de bacteriën al het groenafval (inclusief citrusschillen, bewerkt voedsel, koffiedik en biologisch afbreekbare artikelen) in 24 uur tot droge compost dat nog maar 15 procent van het oorspronkelijke volume heeft. De machine is al renderend vanaf 40 kilo groenafval per dag en verdient zichzelf in 2 tot 5 jaar terug. Het enige dat je nodig hebt, is krachtstroom en aansluiting op een luchtafvoer.

Compost

Met de Ecocreation Composteermachine ga je niet alleen op een efficiënte, duurzame manier met je organisch afval om; je creëert ook een nieuw product: compost. Stel je eens voor wat je daar als organisatie mee kunt doen! Begin samen met werknemers een moestuin en voorzie de bedrijfskeuken van verse groenten, schenk compost aan medewerkers en relaties of steun een tuindersvereniging of volkstuinencomplex. En mocht je écht niet weten wat je met het compost kunt doen, dan kun je het altijd nog als groenafval laten ophalen, zodat het wordt verwerkt tot groene stroom of als actieve stof kan dienen in een compostfabriek. De kostenbesparing heb je dan al in de pocket.

De voordelen:

  • Organisch afval wordt een waardevolle grondstof: compost
  • Minder afval, dus minder kosten
  • Minder transport, dus minder vervuiling
  • Minder kunstmest nodig, dus minder uitputting van fossiele bronnen en minder vervuiling
  • Jouw compost wordt het visitekaartje van je duurzame bedrijfsvoering
  • Trotse werknemers, betrokken relaties/leveranciers en enthousiaste klanten

Compost

Groenafval wordt een waardevolle grondstof: compost

Minder vervuiling

Minder kunstmest nodig, dus minder uitputting van fossiele bronnen en minder vervuiling

Minder kosten

Minder afval,
dus minder kosten

Enthousiaste klanten

Trotse werknemers, betrokken relaties/leveranciers en enthousiaste klanten

Geïnteresseerd? Ecocreation helpt je bij alle stappen van het proces

Wij brengen jouw afvalstromen in kaart, geven een indicatie van de kostenbesparing en terugverdientijd van de composteermachine, we kijken op welke manier je de machine het beste kunt inpassen in jouw bedrijfsproces, we installeren de machine en instrueren medewerkers over het gebruik, we leveren de benodigde randapparatuur en we denken mee over de communicatie richting jullie stakeholders.